Prešovská univerzita otvára letnú školu rusínskeho jazyka

10.06.2012 Prešov

Prešov 10. júna (TASR) - Ústav rusínskeho jazyka a kultúry Prešovskej univerzity (ÚRJaK PU) otvára 3. ročník letnej školy rusínskeho jazyka STUDIUM CARPATO-RUTHENORUM 2012. Trojtýždňový vzdelávací projekt oficiálne odštartujú v pondelok (11. 6.) o 18. hodine v jedálni PU na Ulici 17. novembra.
Riaditeľka ÚRJaK PU Anna Plišková informovala, že letná škola je zameraná na výučbu rusínskeho jazyka, histórie, literatúry, kultúry a etnografie karpatských Rusínov. Prednášky budú zabezpečovať paralelne v rusínskom a anglickom jazyku domáci a zahraniční vysokoškolskí učitelia. Súčasťou projektu bude množstvo sprievodných kultúrnych podujatí a poznávacie exkurzie po regiónoch severovýchodného Slovenska.
"Tento rok medzi prihlásenými účastníkmi dominujú študenti zo Slovenska, okrem nich však do Prešova tak ako po minulé roky pricestujú aj záujemcovia zo zahraničia, a to napríklad z USA, Českej republiky, Nemecka či Ukrajiny," dodala Plišková. Pripomenula, že program letnej školy je stále otvorený pre záujemcov zo Slovenska, najmä pre študentov usporiadajúcej Prešovskej univerzity.
 

Vyberte región